Koje su prednosti Palića i zašto ga treba posetiti?

25. Februar 2022.

iznajmime.rs

Deli:

Koje su prednosti Palića i zašto ga treba posetiti?

Subotica, grad na severu Srbije, predstavlja jedan od centara kulturne baštine ranijeg vremena. Odmah pored Subotice, u neposrednoj blizini madjarske granice, nalazi se Palić, jezero koje je turistička atrakcija Srbije.

Velika prednost ove lokacije je upravo glavna geografska karakteristika Vojvodine, ravnica. Zahvaljujući vojvodjanskoj ravnici, za svega dva sata možete piti kafu na Palićkom jezeru.

Priroda oko jezera predstavlja jedinstven rezervat prirode. Unutar samog rezervata mnoge vrste životinja, koje borave u Zoološkom vrtu na Paliću, slobodno su puštene u parku, pa tako odredjene životinje možete videte u prirodnijem staništu nego što je sam Zoološki vrt.

Palicko jezero

Odmor na Palićkom jezeru je savršen za one koji uživaju u miru i tišini. Pored all-inclusive hotela, Palić ima široku ponudu vila i vikendica za vaš odmor, a neretko mnoge od njih potiču iz vremena Austrougarskog carstva.

Pored netaknute prirode palićkog jezera i odmora u miru i tišini, velika greška bi bila ne posetiti Suboticu, definitivno, jedan od najlepših gradova u Srbiji, i zasigurno najlepši grad severa Srbije. Subotica je bila prestonica kratkotrajne srpske države samoproglašenog cara Jovana Nenada, po čijem rizničaru, Suboti Vrliću, je i nazvana, tvrde pojedini izvori. Jedan od simbola ovoga grada je Gradska kuća, koja je poznata po upečatljivim tradicionalinim ukrasima madjarske umetnosti. Tu je i Palata Rajhl, danas dom Savremene galerije, koja se smatra jednom od najlepših gradjevina u Srbiji.

Palicko jezero

A sada dolazimo do čistog hedonizma, vojvodjanska kuhinja! Palić ,za gurmane, predstavlja pravi raj na zemlji. Na salašima kraj palićkog jezera možete probati juneći perkelt sa testom i sirom, pevčiji i ovčiji paprikaš, kao i mnoge druge specijalitete vojvodjanske kuhinje, a ako vam se posle dobre hrane prispava, u okviru mnogih salaša se nalaze i hoteli, pa tako možete da prenoćite na samom salašu, ali i da se kupate u otvorenom bazenu tokom vrelih letnjih dana.

U okviru Palića, nalaze se i ergele za jahanje, pa ako ste ljubtelji konja, svakako ih obidjite!

Gradska kuca u Subotici

Izdvajamo sa bloga